Sanata Bi Yer Seminerleri 2024

Mayıs 2024Başvuru yap
Arap Cami, Bankalar Cd. No:11, 34420 Beyoğlu/İstanbul

SANATA  Bİ  YER  SEMİNERLERİ  BAŞLIYOR

Salt'ın katkılarıyla hayata geçen Sanata Bi Yer seminer serisi 2 Mayıs’ta başlıyor.

Doğuştan Sanata İyi Bir Gelecek Vizyonuyla 2015 yılından bu yana, sanatı, sanatçıyı ve sanatseveri doğru yerde, doğru kişilerle buluşturan Sanata Bi Yer’in 2024 Seminerleri başlıyor.

Sanatını sergilemek isteyen gençlere alan açan Sanata Bi Yer, şimdi sanatla ilgilenen öğrencileri Salt'ın katkılarıyla düzenlediği kolektif buluşmalara bekliyor.

Sanata Bi Yer platformuna üye üniversite öğrencileri için ücretsiz gerçekleşecek kolektif buluşmalarda genç sanatçıların sanat yolculuklarında faydalı olacak konular ele alınıyor.

2 Mayıs, 15 Mayıs ve 23 Mayıs tarihlerinde  Salt  Galata'da  yüz  yüze  gerçekleşecek seminerlere, buluşmaların hibrit yapısı ile online katılım da mümkün

Salt Araştırma’ya Giriş - 2 Mayıs 17:30

Salt Araştırma, bir ihtisas kütüphanesini, kapsamlı arşivleri ve çevrimiçi içerikleri bir araya getiriyor; bünyesindeki basılı yayınları ve dijitalleştirilmiş arşiv belgelerini araştırmacıların kullanımına açıyor. Bu oturumda kütüphane ve arşiv koleksiyonlarının yanı sıra Salt Araştırma'dan nasıl yararlanıldığı, içeriğin nasıl araştırmaya açıldığı ve yayın, web projesi, sergi ve kamu programı gibi farklı yöntemlerle nasıl sunulduğu aktarılıyor.

Kültür Sanat İletişimi - 15 Mayıs 17:30

Kültür ve sanat, bireyin kişisel deneyimini veya toplumla kurduğu ilişkiyi ifade etmenin güçlü bir aracıdır. İletişim ise bu değerli mirası kitlelere aktarmanın anahtarlarından biridir. Bu oturumda, yaratıcı iletişim, reklam ve medya çalışmalarının sanat ve sanat seyircisi ile nasıl etkileşime girdiğini ve birbirlerini nasıl beslediğini keşfedeceğiz.

Sanatçılar İçin Kaynak Geliştirme - 23 Mayıs 17:30

Kaynak geliştirme, sanatçıların üretimlerini sürdürmek için ihtiyaç duyabilecekleri destek mekanizmalarını tanımaları açısından önemli bir konu başlığı olarak değerlendiriliyor.
Bu oturumda, kaynak geliştirmeye dair temel kavramlar ve farklı yaklaşımların yanı sıra sanatçıların kaynak arayışlarında başvurabilecekleri çeşitli mecralar paylaşılıyor.

Sanata Bi Yer Seminerlerine katılmak için başvuru formunu doldurabilirsiniz. *

*Yüz yüze seminer kontenjanı 30 kişi ile sınırlıdır.




KONUŞMACILAR


Lorans Tanatar Baruh - Salt Araştırma ve Programlar Yardımcı Direktörü
Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde lisans derecesini aldıktan sonra aynı üniversitenin Tarih Bölümü’nde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı. 1997’de Osmanlı Bankası Arşiv ve Araştırma Merkezi’nin, 2002’de Osmanlı Bankası Müzesi'nin 2011'de ise Salt'ın kuruluşunda yer aldı. Araştırmaları, 19. ve 20. yüzyıl başı İstanbul’unun kent, toplum, ekonomi tarihine ve özel arşivlere odaklanmaktadır. Hâlen Salt Araştırma ve Programlar Yardımcı Direktörü olarak görev yapmaktadır.

Sezin Romi - Salt Kütüphane ve Arşiv Yöneticisi
Sezin Romi, Salt’ın Kütüphane ve Arşiv Yöneticisi’dir. Kuruluşundan bu yana Salt Araştırma’daki kütüphane çalışmalarının yanı sıra sanat arşivlerinin araştırma ve erişime açılması için gerekli süreçleri yürütmektedir. Araştırma alanı, 1950'lerden sonra Türkiye’de sanat tarihi üzerine kitap koleksiyonlarının geliştirilmesi, araştırma ve arşiv projelerini kapsamaktadır.

Derya Açar Ergüç - Salt İletişim ve Yönetim Direktörü
Derya Ergüç, Garanti Bankası tarafından kurulan, yenilikçi araştırma ve deneysel düşünce programları üreten İstanbul merkezli bir kültür kurumu olan SALT'ın İletişim ve Yönetim Direktörüdür. Ergüç, kurumun iletişim ve idari işler faaliyetlerini yönetmektedir. Ergüç, 2000-2012 yılları arasında Türkiye'de Garanti Bankası'nda Kurumsal Marka Yönetimi ve Pazarlama İletişimi bölümünde Kurumsal Marka ve İletişim Yönetimi koordinatörlüğünü yapmıştır. Ergüç, her ikisi de Garanti Bankası tarafından kurulan Öğretmen Akademisi Vakfı ve Salt'ın kuruluşuna katkıda bulunmuştur. Ergüç, mesleki kariyerinin yanı sıra üniversiteden yeni mezun olmuş gençlere kurumlar arası iş birliği ve bilgi alışverişini destekleyerek ilk deneyimlerini yaşatmayı hedefleyen Esas Sosyal'in geliştirdiği 'İlk Fırsat Akademi Programı'nın mentorluğunu yapmaktadır. Kurumsal İletişimciler Derneği üyesidir.

İsmail Ayten - Salt Kurumsal İletişim Sorumlusu
İstanbul Ticaret Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü’nde lisans derecesini aldıktan sonra İstanbul Üniversitesi'nde Yeni Medya ve İletişim Yönetimi Bölümü’ndeki yüksek lisans eğitimine başladı. Eğitim hayatı devam ederken medya asistanlığı ve muhabirlik gibi görevler üstlenen İsmail Ayten, 2018 yılından beri farklı sektörlerde dijital pazarlama, reklam, SEO, web tasarımı, içerik yönetimi gibi süreçleri yönetmektedir. İsmail, Şubat 2022’den beri Salt’ta Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Zeynep Akan - Salt Medya İletişimi Yönetmeni
Tüm kariyerini iletişimin farklı alanlarında sürdürdü. 1999’da sektörün okullarından biri olarak bilinen Art Grup’la başlayan reklamcılık süreci, dönemin ileri gelen çok uluslu ajanslarında dünya markalarının iletişim kampanyalarını yönetmekle yaklaşık 18 yıl süresince devam etti. 2003-2005 yılları arasında Akşam Yayın Grubu’nda yayın grubunun markalarının pazarlama iletişiminden sorumlu Reklam Direktörü ve sonrasında da Yorum Publicis ekibinde Grup Account Direktör olarak yer aldı. Reklam ajanslarında marka iletişim stratejisi ve yönetimi görevini Vakko’da, kurumun CEO’su Cem Hakko’ya bağlı çalışan İletişim Departmanı’nda Vakko Kurum ve Vakko Grup markalarının iletişim stratejileri, kampanyaları ve bütçesinden sorumlu Reklam Direktörü olarak sürdürdü. 2010 sonunda iletişim alanındaki deneyimini büyük ilgi ve merakla takip ettiği kültür sanat sektöründe sürdürmek üzere kariyerinde yön değiştirdi ve gönüllü olarak kurucu ekibinde yer aldığı Salt’ın, İletişim departmanında farklı sorumluluklar üstlendikten sonra son 10 yıldır ağırlıklı olarak kurumun medya ilişkilerini yürütüyor. Medya İletişimi alanındaki çalışmasıyla Salt’ın bilinirliği ve kullanımına hizmet etmek üzere, misyonu ve üretimine dair tüm içeriklerin paylaşımına yönelik yerel ve yabancı mecralar, yazarlar, eleştirmenler ve kültür sanat alanındaki bellek oluşumuna emek veren paydaşlarıyla iletişiminin sürekliliğine katkıda bulunmaya devam ediyor. Zeynep Akan, kültür sanat alanında profesyonel kimliğinden ayrı olarak resim yapıyor. Turan Aksoy Atölyesi’nden sonra Antonio Cosentino’nun Atölyesi’nde resim çalışmalarına devam etti. (zeynepakan_painting)

Ezgi Yılmaz - Salt İş ve Kaynak Gelişme Yönetmeni
2010 yılında Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Mezun olduktan hemen sonra ilgi alanları onu Kültür ve Sanat Yönetimi alanına yöneltti ve yüksek lisansını Bologna Üniversitesi'nde GIOCA (Kültür ve Sanat için İnovasyon ve Organizasyon) programında yaparak Summa Cumme Laude ile mezun oldu. 2013 yılında İKSV'de Sponsor İlişkileri Sorumlusu olarak çalışmaya başladı. Mayıs 2014-Şubat 2016 tarihleri arasında Red Bull Türkiye'de Kültürel Pazarlama ve İletişim Uzmanı, ardından SAHA Derneği'nde Kaynak Geliştirme Koordinatörü olarak çalıştı. 2016 yılının ikinci yarısında İKSV'ye Stratejik Planlama Uzmanı olarak dönen Ezgi, birçok departmana kaynak geliştirme konusunda destek verdi. 2019 yılından itibaren Kültür Politikaları Çalışmaları bölümünde görev yapmaya başladı ve stratejik planlama, proje yönetimi ve uluslararası fonlar alanlarında Nisan 2022’ye kadar İKSV’de çalışmalarını sürdürdü. Ezgi, Eylül 2022’den beri Salt’ta İş ve Kaynak Geliştirme Yönetmeni olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Salt Araştırma'ya Giriş

Salt Araştırma'ya Giriş

Lorans Tanatar Baruh

Salt Araştırma'ya Giriş

Salt Araştırma'ya Giriş

Sezin Romi

Kültür Sanat İletişimi

Kültür Sanat İletişimi

Derya Açar Ergüç

Kültür Sanat İletişimi

Kültür Sanat İletişimi

İsmail Ayten

Kütür Sanat iletişimi

Kütür Sanat iletişimi

Zeynep Akan

Sanatçılar İçin Kaynak Geliştirme

Sanatçılar İçin Kaynak Geliştirme

Ezgi Yılmaz

Seminerden Görüntüler